Yahoo chce vytlačiť Google z iPhonov

Marissa Mayer, riaditeľka spoločnosti Yahoo, má podľa online magazínu Recode tajný plán, vytlačiť Google z iPhonov. Cieľom je spraviť z Yahoo štandardný vyhľadávač na obľúbených smartfónoch.

Magazín Recode informuje o dvoch projektoch z dielne Yahoo, ktorých cieľom je spraviť z Yahoo úspešný mobilný vyhľadávač. Druhým cieľom je umožniť lepšie speňaženie vďaka mobilnému vyhľadávaniu, teda optimalizovať zapojenie reklám do výsledkov vyhľadávania. Yahoo sa chce v dohľadnej dobe obrátiť na Apple, aby z neho spravil štandardný vyhľadávač pre mobilný prehliadač Safari na iPhonoch a iPadoch.

Informácie pochádzajú od zdrojov, ktoré nie sú bližšie špecifikované. V súčasnej dobe je Google štandardom v Safari. Ak však Yahoo presvedčí Apple nielen na lepší obchod ale aj lepší vyhľadávací algoritmus, môže Google veľmi rýchlo doslúžiť. Ako však bude presne vyzerať dohoda medzi Apple a Google zatiaľ nie je známe.

Je verejným tajomstvom, že Apple a Google nie sú najlepšími priateľmi. Obe spoločnosti si konkurujú mobilnými operačnými systémami. Oháňanie sa patentovými spormi a reklamnými kampaňami je na dennom poriadku. Spolupráca Apple a Yahoo by tak mohla byť menej konfliktná v porovnaní so súčasnosťou.

Marissa Mayer je údajne v úzkom kontakte s kľúčovými manažérmi spoločnosti Apple, vďaka čomu už má zaistené hlasovanie niektorých dôležitých ľudí z Apple vo svoj prospech.

Zdroj: Winfuture.de

Pridať nový komentár
TOPlist