Ubuntu 14.04 LTS je pripravený pre tablety

 
Canonical oznámil vydanie stabilnej verzie obľúbenej Linuxovej distribúcie s názvom Ubuntu 14.04 LTS, s ktorou sa budeme môcť stretávať aj v tabletoch.

"Ubuntu je teraz platforma podporovaná najširšou škálou moderných architektúr - IBM POWER, ARM64, x86 a x64", prehlásila spoločnosť v tlačovej správe. Už minulý rok sa začalo hovoriť o tom, že operačný systém Ubuntu by sa mal rozšíriť aj na tablety a smartfóny pod názvom Ubuntu Touch. Niekoľko mesiacov ubehlo ako voda a včera Canonical oznámil, že Ubuntu 14.04 LTS (dlhodobá podpora trvajúca 5 rokov miesto 9 mesiacov) s kódovým označením Trusty Tahr je pripravený pre zariadenia s dotykovým displejom či prístroje s vysokým rozlíšením.
 
 
Práve to ma byť veľkou devízou nového operačného systému, pretože predošlé verzie neškálovali príliš dobre na displejoch s vysokou hustotou pixlov. Zároveň sa jedná o prvú stabilnú verziu Ubuntu pre tablety. Systém v sebe nesie niekoľko vylepšení, ktoré sa týkajú práve podpory pre dotykové zariadenia. Komerčné nasadenie Ubuntu14.04 LTS v tabletoch sa očakáva ešte tento rok. Pre stiahnutie najnovšieho operačného systému navštívte stránky Ubuntu.
 
Zdroj: engadget
 
Pridať nový komentár
TOPlist