Sony predal už 7 miliónov PS4

Japonský elektronický koncern Sony dnes oznámil, že od uvedenia PlayStation 4 na trh sa celosvetovo predalo už viac ako sedem miliónov kusov. Dopyt tak prevýšil očakávania spoločnosti.

V čase medzi novembrom 2006 a marcom 2007 sa predalo „iba“ 3,5 milióna predchodcu PlayStation 4. Jedným z hlavných dôvodov úspechu by mohlo byť súčasné uvedenie na kľúčové trhy, pričom klesajúca uvádzajúca cena od 399 USD mohla takisto zohrať významnú úlohu.

Do 13. apríla 2014 sa podľa Sony predalo celosvetovo okolo 20,5 milióna hier pre PS4. Aktuálne sa vychádza z toho, že číslo predaných herných titulov v tomto roku sa má vyšplhať až na 120 miliónov kusov.

Sony medzičasom plánuje aj zverejnenie novej verzie firmvéru 1.7 pre PS4, ktorý má okrem iného dostať aj nástroj na úpravu videa. S nástrojom SHARE factory si môžu užívatelia zostrihať nahraté obsahy hier a doplniť ich o texty, filtre, prechody alebo aj komentáre. Takto zhotovené videá môžu podľa priania ďalej zdieľať na Facebooku.

Nový firmvér prinesie aj funkciu Pre-Download, vďaka ktorej sa hry stiahnu do konzoly už pred oficiálnym termínom uvedenia na trh, ak si ich užívateľ vopred objedná. 

Zdroj: Winfuture.de

Pridať nový komentár
TOPlist