Toshiba uviedla notebook s rozlíšením 4k

Nadupaný výkonný laptop s kvalitným kalibrovaným displejom od výroby a... mizerným pevným diskom.

Aj tak sa dá charakterizovať novinka z dielne Toshiby. Laptop má plnohodnotný 4k IPS displej s rozlíšením 3840x2160 s hustotou bodov 282 na palec. Spoločnosť uviedla tento model už tento rok na CES 2014 a až teraz ho posunula do predaja. P55t ako znie označenie novinky prichádza na trh 22. apríla za uvádzaciu cenu $1,499.99. Cena je totožná s tou akú mal ultrabook Kirabook pri svojej premiére.

Za túto cenu dostanete pod kapotou nasledujúce: štvorjadrový procesor Haswell, dedikovanú grafiku AMD R9 M265X s 2GB GDDR5 RAM, 16GB DDR3 RAM, WiFi 802.11ac, štyri USB 3.0 porty, HDMI port schopný prenášať 4k video a BluRay napaľovačku. Ako už titulok novinky prezrádza, P55t pochoval nadšenie z nadupaného "stroja" osadeným pevným diskom. Toshiba sa neposnažila osadiť ani hybridný disk, ktorý by čo to pomohol svižnosti chodu. Samozrejme do tak výkonného notebooku sa pýta SSD. Cena by bola možno ešte vyššia a tú spoločnosť už pravdepodobne nechcela navyšovať.

P55t má od výroby kalibrovaný displej s certifikáciou Technicolor. Predinštalovaná aplikácia Chroma Tune umožňuje užívateľovi vybrať si z rozličných farebných profilov. Toshiba pribalila k notebooku aj softvér od Adobe, Lightroom 5 pre prácu s fotkami. Tak ako aj iné notebooky či počítače s displejom s vysokým rozlíšením aj P55t trpí neduhom zobrazovania aplikácií tretích strán. Aplikácie od Microsoftu sa zobrazujú aj vo vysokom rozlíšení dobre, tak aj Lightroom 5, no pre third-party aplikácie to už platiť nemusí.

Zdroj: arstechnica.com

Komentáre (4)
adam102
Bude v cene aj lupa?
Hrochy
Mam 10" tablet s 2048x1536 bodov a lupu veru nepotrebujem :). Jednoducho bude len vsetko na obrazovke vyzerat krajsie pri podobnych fyzickych rozmerov ikon a textu ako pri najidealnejsom rozliseni displaya, ktore kedy existovalo - 1366x768. To rozlisenie je univerzalne od 10" po 24". Podla mna svet uz nikdy nic lepsie nevymysli. Najlepsie je v kombinacii so 6bitovym TN panelom. Odporucam na grafiku, videa a samozrejme aj na hry. Pri vyssom rozliseni obrazovky mozno stale citat aj mensi text bez zoomovania, no obrazky webu budu vyzerat skaredo. Ale ak sa tieto obrazovky rozsiria, zacne sa na weboch pouzivat design s obrazkami s vyssim DPI.
Miloš G.
Aký máš model ak sa môžem spýtať? ďakujem za odpoveď
jk2
Konečne namiesto DVD, Blu-ray mechanika.
Pridať nový komentár
TOPlist