Twitter má takmer 430 miliónov neaktívnych užívateľov

Ide o približne 44% z celkového počtu užívateľov, ktorí nikdy nenapísali ani jeden tweet.

Známa sociálna sieť má 974 miliónov užívateľov a možno to znie neuveriteľne, ale až 44% z nich je neaktívnych. Zrejme ide prevažne o užívateľov, ktorí jednoducho povedané "prišli, videli a odišli". Niektorí sú len pasívny a sledujú dianie okolo.

Informácie o štatistike sú brané zo stránky Twopcharts.com. Z ostatných zvyšných účtov čo je takmer 550 miliónov poslalo približne 43% užívateľov aspoň jeden tweet za viac ako jeden rok. Len 126 miliónov užívateľov, čo je takmer 13% poslalo tweet za posledný mesiac. Z čísiel je teda zrejmé, že približne viac ako 236 miliónov užívateľov bolo takto aktívnych od apríla 2013.

Počet užívateľov ktorí sa prihlásia aspoň raz za mesiac je okolo 232 miliónov. Aj keď stránka vedie tieto štatistiky, nemá prístup koľko užívateľov sa v skutočnosti prihlási ku svojim účtom. Štatistiky ďalej poukazujú aj na to, že približne 48% užívateľov si zmenilo svoj profilový obrázok, čo dokazuje že užívatelia sú síce aktívny, ale nepíšu nič.

Na neaktivitu užívateľov poukazuje aj to, že 24,1% účtov má vyplnený popis, 21,4% má vyplnenú lokalitu a 5,1% účtov je chránených. Stránka odsledovala aj to, že priemerný užívateľ má 67 nasledovníkov a poslal 431 tweetov.

Komentáre (1)
Eddward
Ano pasivne sa to da velmi dobre pouzivat...pre mnozstvo ludi je Twitter len dobry zdroj informacii. Ja mam napriklad Twitter roky, a mam tam dokopy ani nie 100 tweetov. Zato sledujem cez 120 profilov, prevazne webov (+ nejake osobnosti), ktore mam aj v zalozkach a je to tak pre mna jednoduchsie. Mam prehlad o novinkach hned a co ma zaujima na to si kliknem, bez toho aby som musel prehladavat weby. Pouzivam aplikaciu na windowse aj telefone takze mam aktualne veci hned na ploche pred ocami dokonca aj s obrazkami v tweetoch. V tomto je to napriklad lepsie ako facebook, ktory pouzivam skoro na to iste, ale tam je to zbytocne roztahane...
Pridať nový komentár
TOPlist